Asperges en aardbeien van Jeuken, Altijd Vers

Het is weer aspergetijd. Vanaf 1957 zijn mijn ouders begonnen met de het telen van asperges. Zij hadden in die tijd een gemengd bedrijf met koeien en varkens met daarnaast asperges, suikerbieten en granen. Aan het begin van de jaren ‘80 heeft het vee plaats gemaakt voor meer groenteteelt als augurken en prei.

Na het behalen van mijn diploma aan de middelbare tuinbouwschool in Venlo ben ik in het bedrijf van mijn ouders gaan werken. In 1993 ben ik getrouwd met Angelique de Swart en hebben we het bedrijf in 1995 overgenomen. In dat zelfde jaar zijn we op kleine schaal met het telen van aardbeien gestart. Vanaf 1997 zijn we gestopt met de augurkenteelt om ons nog beter te specialiseren op de teelt van smakelijke aardbeien. Doordat onze verkoop aan huis door met name de aardbeien langs de asperges te verkopen steeds groter werd, zijn we vanaf 2000 aardbeien gaan vervroegen in plastic tunnels. Vanaf 2005 in kassen aan de Rosmolenweg in Oostrum, waar we op dit moment op ruim 4 ha. aardbeien telen. Van half april in de kas met de zoet smakende rassen Elianny en Lambada, vanaf begin mei het ras Elsanta uit de tunnels en vanaf half juni tot eind oktober van de buitenteelten.

Verder telen we op 2 locaties asperges in de kas en op 7,5 ha. asperges in de vollegrond met vroege en late rassen, zodat we asperges in onze winkel vanaf half maart tot 24 juni, het einde van het aspergeseizoen, kunnen verkopen.

Wat ooit klein begon is, is inmiddels denk ik wel een begrip in de regio, ALTIJD VERS, dat is de hoofdzaak wat in ons familiebedrijf boven alles staat. Vers is waar we voor gaan en staan, zo vanaf het land bij u op tafel en niet anders dan vers gerijpt door het seizoen. In onze Verswinkel koopt u een gegarandeerd puur natuurproduct. Loop gewoon eens binnen en laat u verassen.
Maatschap Jeuken de Swart
Stationsweg 82
5807ac 0ostrum
0478-582678 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Culinair
  • Lees 3552 keer
terug naar boven