×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 948 niet laden
Slider

Gastrobar TOF opent in hartje Venray

Vanaf 7 juli 2016 openen Floor en Twan van Bussel de deuren van Gastrobar TOF. Aan de Grote Markt in Venray, waar vroeger de moeder van Floor het befaamde ’t Upke draaide, prijkt nu het logo van Gastrobar TOF aan de gevel. Het oude pand van Videotheek à la Carte is aan het voormalige café toegevoegd, waardoor een prachtige locatie is ontstaan. Ideaal om het concept van een gastrobar uit te rollen.

Lees meer...

Natuurlijk Juuls

Een droom die uitkomt!

20 Jaar geleden ben ik de horeca ingerold, van bediening naar hulp in de keuken. Mijn passie voor eten en koken is al in mijn jeugd ontstaan. Bij mijn ouders was het belangrijk om samen lekker te eten en het liefst met zoveel mogelijk mensen. Het samen eten verbindt mensen en dat is waar mijn hart ligt.

Lees meer...

Smaak zit tussen je oren

Eind mei is het weer zo ver: Smaak zit tussen je oren. Voor het vierde jaar op rij kan iedereen op het Schouwburgplein komen genieten van de meest culinaire hapjes uit de omgeving van Venray. Het Schouwburgplein wordt op 26, 27, 28 en 29 mei omgetoverd tot een smaakvol plein waar een verbinding wordt gemaakt tussen de lokale agrariërs en de lokale horeca ondernemers. En dit jaar pakt Smaak zit tussen je oren nog groter uit dan voorgaande jaren.

Donderdag is de start met een businessavond. Op deze avond staat netwerken centraal, het moment waar ondernemers onder genot van een drankje en uitgebreid amusediner contact kunnen leggen met bestaande en nieuwe contacten. Kaarten voor deze smaakvolle avond zijn nog steeds te koop via www.smaakzittussenjeoren.nl, daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar bij Goesting en Hotel & Brasserie de Zwaan.

Lees meer...

Koffieliefhebbers opgelet!

Venray is vijf barista’s rijker! Het team van Boonesta selecteert de beste bonen voor de perfecte kop koffie. In het lab van Boonesta op Keizersveld 25-B in Venray kun je terecht voor een vers gezet bakje koffie. Daar vertellen de heren vol passie over dit Venrayse product en kun je hier je Boonesta koffie bestellen of afhalen. De koffie is ook verkrijgbaar via de website www.boonesta.nl.

Voor ieder wat wils
Omdat de een van krachtig houdt en de ander van subtiel heeft Boonesta in totaal zeven verschillende koffies die allemaal op een andere manier gebrand zijn. De koffie wordt door de heren zelf gebrand en zo zorgen ze ervoor dat de kenmerkende smaken van de boon perfect tot uiting komen in je kopje koffie. Weet je niet goed welke het beste bij jou past? Freek, Jeroen, Maarten, Siebe en Sid zoeken graag met jou naar jouw persoonlijke favoriet.

Koffie, divers en bijzonder
Dagelijks vullen huishoudens, schoolkantines en bedrijven zich met de geur van koffie. Juist omdat het zo’n belangrijke rol speelt in het dagelijks leven is koffie voor het team van Boonesta niet zomaar koffie. De smaak van een boon wordt bepaald door omstandigheden zoals de hoogte, het klimaat en de voedingsbodem. De heren kiezen er daarom voor alleen koffie van topkwaliteit te verkopen. Deze specialty van koffiebonen behoren tot de beste 5% van de totale koffie export. Naast de verkoop aan particulieren biedt Boonesta ook complete formules voor bedrijen en horeca. Voor elke koffiewens is er een passende oplossing!

Passie, Proeven en Beleven
Zin gekregen in een lekker bakje of in het bereiden ervan? Sinds kort verzorgen de heren ook diverse workshops zodat ook jij thuis de show kunt stelen als barista. Voor zowel de beginnende liefhebber als de gevorderde kenner zijn er passende workshops te vinden. De workshops zijn ook geschikt voor bedrijven en horecapersoneel.

Workshops
- Be your own Barista
Leer alles over koffie maar leer vooral koffie zetten zoals een echte barista dat doet. Leer de fijne kneepjes van het bereiden van een espresso en cappuccino.

- Slow Coffee
Het maken van Slow Coffee is een echte kunst! Leer alles over de verschillende technieken en het bereiden ervan.

- Proeverij en koffiebasics
Drink jij graag koffie en ben je nieuwsgierig hoe koffies uit verschillende landen en streken smaken? Dan is onze koffieproeverij echt iets voor jou.

Ben je geïnteresseerd in de verschillende workshops? Neem dan een kijkje op de website voor een compleet overzicht. Naast de webwinkel vind je hier ook achtergrondinformatie over de verschillende soorten koffie en krijg je een kijkje in de keuken van het brandproces.

Boonesta.nl, meer dan alleen koffie Naast koffie vind je er ook echte baristatools om thuis de lekkerste koffie te zetten. Ben je toch niet zo’n koffieliefhebber maar houd je wel van thee? Ook dan ben je bij Boonesta aan het juiste adres. Naast koffie vind je hier namelijk ook een divers assortiment van maar liefst 16 bijzondere theesmaken. 

Lees meer...

Brasserie de Huiskamer; huiselijk genieten in een bosrijke omgeving

In het hartje van de Maasduinen, gelegen aan de wandel- en fietsroutes ligt Brasserie de Huiskamer. Met een prachtig terras in de bossen kunt u hier genieten van een lekker kopje koffie, meer dan 80 soorten speciaal bier of een heerlijke maaltijd.

Met het Reindersmeer op loopafstand en een grote parkeerplaats voor de deur, is dit de ideale plek om te starten aan een wandel- of fietstocht. Wilt u richting de Hamert dan is het ook mogelijk om hier te star ten. Wij hebben routekaarten klaarliggen, deze zijn gratis verkrijgbaar!

Lees meer...

KIE.KE.BOE.

Gastrobar Tof is volop bezig met het samenbrengen van de voormalige videotheek en ‘t Upke.
Een belangrijke stap wordt hier gezet, de muur tussen beide gaat eruit.
Het begint al aardig vorm te krijgen, het pand wordt eigenlijk weer in de oude staat hersteld, zoals het was toen cafe-zaal ‘Het hert’ in het pand zat.
History repeats.... 

Lees meer...

Goossens lekkere asperges

Margarita en Henk Goossens hebben naast hun aspergebedrijf in Sint Agatha ook voortaan een nieuwe vestiging in Overloon. Het drukke seizoen is voor hun inmiddels weer aangebroken.

Zij telen zoete asperges voor de versmarkt, geen industrie asperges, waardoor ze veel aan restaurants leveren. De winkel is met name geschikt voor particulieren. Ze bieden hier echt een totaal pakket aan zoals; boter, ham, zalm, aardappelen, aardbeien, mooie wijnen, soep en meer.

Op zoek naar een leuk cadeau? Dan is een aspergepakket erg leuk, met een mooie fles wijn en asperges met toebehoren. De koningin der groenten komt helemaal tot leven bij Goossens Lekkere Asperges.

Goossens Asperges
Stevensbeekseweg 12a
5825 JC Overloon
www.goossensasperges.nl  

Foto: Ferry Vloet

De Koningin der Groente bij BRL

De bloemen gaan weer bloeien, er komen weer blaadjes aan de bomen en de vogels fluiten weer hun hoogste lied. Met andere woorden het voorjaar is weer begonnen. Dat betekent dat de Koningin der Groente: de Asperge ook weer zijn kop boven de grond steekt.

Half april opende officieel het aspergeseizoen en dit laten wij bij BRL natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Om een mooi menu samen te stellen met het witte goud zijn wij een samenwerking aangegaan met aspergekweker Goossens van Lekkere Asperges uit Sint Agatha.

Graag nodigen wij u uit om een avond te genieten van ons 4-gangen Aspergemenu. Wanneer u bij uw reservering de code: WITTE GOUD vermeldt, ontvangt u van ons een verrassend aperitief bij uw Aspergemenu.

U bent welkom! 

Proef & Beleef Edelbrons

Op Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei, opent slagerij Edelbrons in Ysselsteyn.

Edelbrons staat voor eerlijk vlees met de smaak van vroeger, zoals deze toen bedoeld is, en om deze nu her te beleven.

De smaak van het vlees zoals deze was in 1963 toen Joos als 15-jarige jongen als slager begon, dit was ook zijn doel met Edelbrons. Een product maken waar mensen voor terug komen.

Een plankje met ham, daar is alles mee begonnen. De smaak van het vlees is net zo verrassend als de namen; pancetta de Peel en koppa de Peel.

Joos is in contact gekomen met Frank die varkens houdt op een manier waar Joos zich in kan vinden. Samen besluiten ze een winkel te openen met vlees wat een unieke smaak heeft en zonder toevoegingen. Met de winkel hopen ze de lekkere consument te bereiken.

Het assortiment is heel divers, variërend van luxe hammen tot braadworst. De hammen worden huisgemaakt en moeten gemiddeld drie jaar drogen.

Boven de slagerij komt een proeflokaal waar je kennis kunt maken met het vlees van Edelbrons en de bereiding hiervan en waar proeverijen en workshops gegeven gaan worden.

Op 5 mei bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen van 12.00 tot 18.00 uur. U kunt dan kennis maken met de heerlijke ambachtelijke vleesproducten.

Er is dan een proeverij, diverse aanbiedingen, streekproducten en kindervermaak. Graag tot dan.

Frank Schepers & Joos Truijen
Slagerij Edelbrons
Ysselsteynseweg 48
5813 BM Ysselsteyn
Tel. 06-20542128  

Abonneren op deze RSS feed