Joseph H.J. Aldenzee - ‘Parkeren, snelheidscontroles en boetes’ ‘Mij pakken?...Dan pak ik ze terug!’

‘Voorstellingsvermogen is belangrijker dan intelligentie’, is een van de beroemdste uitspraken van Einstein, de wetenschappelijke God, waar veel van zijn uitvindingen nog steeds dagelijkse kost is waar de economische kurk op drijft.
Intelligente mensen die een baantje zoeken, zouden graag zien dat Einstein wat meer dagelijkse kost zou worden. Het hele bedrijfsleven vraagt en roept om vernieuwing, verandering en investering.

De intelligentie is er wel, maar het voorstellingsvermogen en het lef om het daadwerkelijk uit te voeren ontbreekt. Duitsland loopt voorop in nieuwe schone energie en wij bouwen een nieuwe kolencentrale, sluiten de mijnen en halen het zwarte goud uit China en Rusland. We verkopen groene stroom met een zwart kolenrandje. We handelen in emissies, verkopen onze certificaten aan Polen, zodat deze met hun zware industrie toch binnen boord gehouden kunnen worden, om aan de EU norm te kunnen voldoen.
Maar in Venray kunnen we er ook wat van. We benutten de leegstand in hartje Venray als politieke campagnehuizen om na de verkiezingen de tent weer leeg te halen. De Venrayse Politie haalde bij het Schuttersveld een afgesloten fietsenhok leeg zodat de eigenaren zich konden melden om hun eigendom weer op te halen, zodat alle fietsen die niet werden afgehaald automatisch gestolen zouden zijn. Omgekeerde bewijslast heet dat!
Eerlijke mensen zijn er ook. Laat ik tijdens de Carnaval mijn sleutelbos verliezen, krijg ik keurig een paar weken later een melding dat de sleutels terecht zijn en ik ze met mijn ID Card in de hand kan afhalen op het gemeentehuis. Een nieuwe zorgtaak van de Gemeente, waarvan ik hoop dat daar niet op bezuinigd wordt.

Dat boeit niet.

Onderweg naar het gemeentehuis rij ik op de Maasheseweg, net voor het Tango Tankstation 6 km te hard en krijg meteen een prent in de bus. Toegestane snelheid 50 km/u, gemeten snelheid na correctie
56 km/u, dus betalen geblazen. Geen hond op de weg alleen een miezerig flitsautootje tussen de bomen geparkeerd waar oom agent de hele dag uit zijn neus zit te peuteren. Ik parkeer mijn auto op de Julianasingel om even bij de gevestigde munthandelaar een echte valse dollar te laten taxeren, die ik in Roemenië voor € 5,00 op de kop getikt heb. Mijn Roemeense tolk waarschuwde mij nog dat deze dollar 100% vals was omdat de verkopende zigeuner graag aan deze naïeve toerist wilde verdienen.
Een echte valse dollar is ook een collectors item en voor € 5,00 kan ik mij geen bult vallen.
Ik gooi een Euro in de parkeerautomaat. Laat de dollar door de munthandelaar onderwerpen aan een taxatie en hij was kort in zijn oordeel. ‘De Dollar is vals en de waarde is wat de gek ervoor geeft. Op Marktplaats zijn er van die idioten die er wel een paar tientjes voor over hebben’, was zijn betoog.
Genoegzaam loop ik met mijn valse zilveren Dollar terug naar mijn auto en zie een prent op de voorruit, 6 minuten te laat. Dokken!
Ik rij naar huis, open mijn laptop en zet de Dollar op Marktplaats met de vermelding: ’Echte valse zilveren Morgan Dollar uit 1887 te koop! Bieden….!’.
Nu ik geen nieuwe sleutels heb hoeven te laten maken, € 0,15 per liter korting op de peut heb gekregen Bij Tango op de dwaze donderdag en de echte valse dollar op Marktplaats genoeg heeft opgebracht, is de schade nihil.
Ik overweeg dan ook om voor € 39,00 vanaf Eindhoven naar Boekarest te vliegen, alle valse Dollars op te kopen en met de opbrengt gewoon vanaf het stoplicht bij Asteria 60 km per uur te blijven rijden, een 10 Bath muntstuk uit Thailand in de parkeerautomaat te smijten, omdat de parkeerautomaat deze Thaise munt gewoon naar binnen slokt en omrekent naar de het oud oer Hollandse dubbeltje en je maar liefst 40 minuten lang daarvoor kunt parkeren. Het is bijna voor niks dat te hard auto rijden, parkeren en tanken in Venray.

  • Beoordeel dit item
    (1 Stem)
  • Gepubliceerd in Column
  • Lees 1941 keer
terug naar boven