Joseph H.J. Aldenzee - De zomer komt eraan... Camera & Actie!

Als cameraman en regisseur kom je in de meest bizarre situaties terecht. Bizar is ook uit te leggen als wonderlijk en vreemd. Bizar is het, wanneer mensen op commando vrolijk moeten zijn en dit ook nog kunnen. Wonderlijk is het, wanneer zij dan uitbundig gaan lachen en vreemd, dat zij er alles voor over hebben om met deze wonderbaarlijke vrolijkheid op TV te mogen verschijnen. Deze week was ik betrokken bij de opnamen van een videoclip. Het meezingdeuntje spoort de vrouwelijke figuranten aan, om samen wat te drinken met de mannen. En daarvoor dienen de vrouwen uit de kleren te gaan, om in een nagebootste Franse Rivièra setting in een verwarmd zwembad te duiken in het Limburgse landschap.

Maar eerst worden zij door de visagiste de lakstraat ingetrokken om alle oneffenheden die zij in het leven hebben opgelopen te laten weg stukadoren. De camera ziet tenslotte alles en deze zichtbare levenslessen mogen onder geen beding invloed hebben op het eindresultaat. Het is tenslotte TV. Wachtend totdat de dames zijn uitbehandeld, kijk ik naar een ingehuurde cocktailshaker, die als een ware circusartiest zijn drankjes heen en weer door de lucht smijt alvorens mij er een aan te bieden.

Dat boeit niet.

De vrolijkheid komt maar moeilijk op gang. Het mixdrankje en de barbecue veranderen daar weinig aan. De oplossing lijkt een oer Hollandse polonaise. Met de camera op een kraan gepositioneerd, krijgen de dames de opdracht om breed lachend in polonaise rondjes om het zwembad te huppelen.
De artiest in kwestie zingt tussen de meute bikini dames voor de 27e keer zijn liedje en heeft de rotsvaste overtuiging, met het WK voetbal voor de deur, dat zijn creatie de zomerhit van het jaar zal worden. Copa Cabana in je achtertuin. Als oude muzikant heb ik zo mijn twijfels. De dames huppelden, gestoken in Braziliaans achtige schaarse kledij de polonaise en tussen dit vermeende feestgedruis liep een dame die niet was uitgedost, casual gekleed, zichtbaar plezier had het bikini peloton op sleeptouw te nemen om het feest nog enigszins vlot te trekken.

Ze kwam uit Venray en dan zit het 'Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg', in je bloed. Haar gezicht was mooi getekend en de lakstraat had zij overgeslagen. Ik wilde wat meer van haar weten maar voordat ik het initiatief kon nemen stapte zij op mij af en zei: 'Hallo meneer de regisseur, ik ben Angelique. Wil je een foto van mij met de artiest maken? En u mag er ook op!'
Haar naam alleen al, deed mij rondom het tropisch zwemparadijs denken aan de Cote d'Azur, waar op het strand menig schaars geklede dames door mannelijke hongerige blikken aan een vleeskeuring worden onderworpen. De foto is gemaakt. Het vastleggen van de vrolijke boel met de niets verhullende tekst in het refrein: 'Schat wil je wat met me drinken?' slaat bij mij de twijfel toe. Wordt het de Cote d'Azur, Copa Cabana of blijf ik lekker in Venray, waar ik op het Schouwburgplein op grote megaschermen naar het WK voetballen kan gaan kijken.

Het liedje belooft dat deze zomer een hete zal worden. Is het niet hier dan wel in Brazilië! Ik kan haast niet wachten om te ontdekken of zij ook van voetballen houdt!

Joseph H. J. Aldenzee

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Column
  • Lees 1908 keer
terug naar boven