Joseph H.J. Aldenzee - Winnaars en verliezers

We hebben gekozen!

De verkiezingen zijn alweer een week achter de rug, de borden en de stemmachines kunnen weer naar de opslagplaats en het rode potloodje kan voor de volgende Europese verkiezing weer door de puntenslijper worden gehaald.

Was het in het verleden de kunst, om nieuwe kiezers aan te trekken, hadden ze nu de landelijke partijen ingezet, om hun eigen achterban te behouden. Nieuwe strategieën zijn ontwikkeld, hoe de kiezer opnieuw aan zich te binden, te bereiken en vooral te behouden.

De PvdA had gigantische databanken aangelegd. D66 had een Amerikaanse goeroe laten invliegen, die de online campagnes van Obama had ontwikkeld en de uitleg van Pechthold aan de goeroe dat wij in Nederland ook een 50 plus partij en een Partij voor de Dieren hebben, presenteerde hij een Amerikaanse commerciële strategie, alsof je een nieuwe hamburger op de markt zou gaan zetten. Alle landelijke kopstukken werden ingezet om daarna plaatselijke partijgenoten het te laten opknappen en de ellende van Den Haag over de schutting van de gemeente te kieperen. De SP deed niet overal mee, omdat zij in de wijken een actiepartij willen zijn. En actie daar houden wij van gezien de uitslag in het Venrayse.

Iedereen voelde de hete adem van de lokale partijen in hun nek, behalve de SGP en de ChristenUnie. Deze gereformeerden bijten in het zuiden net zo hard, als het kunstgebit in de Steradent op het nachtkastje van mijn overbuurman. Het CDA is sterk op het platteland vertegenwoordigd en we zien dan ook, dat deze kandidaten in alle bijbehorende kerkdorpen goed zijn vertegenwoordigd. Het was ook de partij die een reclamespotje hadden laten maken voor op onze lokale tv zender Peel & Maas TV.

Het CDA wil vernieuwen en speeddaten hoort bij de vernieuwing van deze tijd. En als je aan het CDA wilde vertellen wat jij van Venray vindt en hoe dat er verbeteringen zouden kunnen worden doorgevoerd werd je beloond met een gratis wasbeurt voor je auto. Het liep er storm want als het gratis is, zijn we er als de kippen bij! Carwellness aan de Maasheseweg in Venray werd omgetoverd tot ‘CDA Social Welness Meeting Point’, maar aan de uitslag hebben we niet kunnen vaststellen of het allemaal geholpen heeft.

Dat boeit niet.

Na de bekendmaking van de verkiezingsuitslag heeft de uitslag de Venrayse kiezer min of meer het huidige gemeentebestuur een hart onder de riem gestoken. We zijn dus met z’n allen tamelijk tevreden hoe politiek Venray onze gemeente runt, hoewel de PvdA, D66 en de SP daar wellicht anders over denken, maar met het behoud van de meerderheid van het CDA ga ik ervan uit, dat de komende 4 jaar het beleid niet drastisch zal worden veranderd. Ik kijk uit welke coalitie mogelijkheden uiteindelijk met het CDA het pluche mogen gaan leiden, die de belangen van ons allen met hand en tand zullen verdedigen. Want dat hebben alle partijen in hun verkiezingsprogramma zonder enige uitzondering aan ons beloofd. Ik heb de buit al binnen, want dankzij het CDA is mijn auto weer brand- en brandschoon en heb ook nog een leuk spotje kunnen maken. Maar of dat echt geholpen heeft? Dat laat ik over aan de fantasie van de kiezer en kijker!

Venray vooruit omdat Venray Boeit!

Joseph H. J. Aldenzee

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Column
  • Lees 1892 keer
terug naar boven