Joseph H.J. Aldenzee - Het Pluche lonkt

De verkiezingen komen er weer aan en wie kent ze niet, de moppen, grappen en grollen over ambtenaren en politici. Ze zijn lui, voelen zich boven de gewone burger verheven, nemen beslissingen waar wij geen kant mee op kunnen en hebben  na zoveel jaar slaapdienst ook nog recht op een aardig pensioen.

De algemene opvatting over ambtenaren en politici is dan ook niet al te rooskleurig. Het lijkt wel of we over het Nederlands Elftal praten, waar ook iedereen een mening over de coach en het elftal heeft. Ongezouten en onbegrijpelijke kritiek en zeker als ze weer eens een keer verliezen. Want dat kan niet, dat mag niet. Maar ga er maar aan staan. Terwijl wij in de kroeg hangen, sjouwen deze mensen zich half dood om tot laat in de avond hun idealen van links tot rechts te verdedigen in raadsvergaderingen, commissie vergaderingen en partij vergaderingen. Zoals ook bij het voetballen zijn er altijd wel een paar, die voor eigen succes gaan en de kansen voor het collectief verpesten. Maar in zijn algemeenheid zijn het hardwerkende mensen die veel opofferen in het belang van ons allemaal.

Maar dat boeit niet.

De verkiezingen komen eraan en we hoeven niet te stemmen, we mogen stemmen. We mogen onze mening laten horen en wij hebben die vrijheid die de helft van de totale wereldbevolking niet heeft. En dat op zich is de grootste vrijheid die we hebben. Al die mensen die zich inzetten voor ons allemaal om van Venray ‘The place to be’ te houden of nog beter te maken, verdienen onze steun in dat stemhokje. Blijf kritisch, voel je betrokken maar ga stemmen omdat Venray Boeit!

Joseph H. J. Aldenzee

  • Beoordeel dit item
    (1 Stem)
  • Gepubliceerd in Column
  • Lees 1968 keer
terug naar boven