Logo
Print deze pagina

Binnenblijven

Dat het de afgelopen tijd veel heeft geregend, dat hebben we allemaal gemerkt. Ondergelopen kelders, straten en parkeergarages. Mijn school stond gelukkig niet blank. Dat was bij andere scholen in de buurt wel het geval. De leerkrachten hebben nog vóór de kinderen de school inkwamen zo veel mogelijk water naar buiten geloosd. Respect. Ook dat hoort in het takenpakket van de leerkracht.

Zodra het tijdens schooltijd flink begint te regenen, hagelen, waaien of sneeuwen, zijn mijn kinderen meteen verwonderd. ‘Wooooow, kijk hoe hard het regent! Wooow!’ klinkt dan door mijn klas. Alsof ze in een ver en warm land hun thuis hebben en alleen op school het Nederlandse weer ervaren. Maar goed, ze zijn zeven jaar, laat ze verwonderd zijn over het weer! Dat was ik de laatste tijd ook!

Maar dan is het kwart over 10. Tijd voor mijn energieke leerlingen om heerlijk rondjes te rennen, touwtje te springen en te duikelen. Ook ik mag een kwartiertje even pauze hebben en spulletjes klaarleggen voor de les na de pauze. Of ik mag surveilleren, ook niet de slechtste taak. Maar als het regent, of het schoolplein is veranderd in een vijver, kunnen we niet naar buiten. Dat betekent binnenblijven.

Alle spelletjes, Knex en dominosteentjes worden uit de kast getrokken. Op de achtergrond zet ik nog een ‘huisje boompje beestje’ aan voor de kinderen die even rustig willen eten. Ik blijf in de klas om ervoor te zorgen dat alle doppen op de stiften blijven en de kinderen niks van elkaar afpakken. Ik doe mijn best om de kinderen even te laten ontspannen. De kinderen moeten in die 15 minuten toch hun energie kwijt om zo meteen weer te knallen tijdens de rekenles.

Niet ideaal, binnenblijven. Als kind vroeger vond ik het wel leuk om af en toe binnen te blijven. Met de nadruk op af en toe. Het is toch heerlijk als je als kind even lekker buiten kunt spelen! Geef mij maar iets meer zon.

Denise Arts 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Column
  • Lees 1538 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020