Joseph H.J. Aldenzee - Ben jij 50-plusser? Hoe zit het met jouw libido?

Voor de rokers onder ons, wie kent het niet, de rookbak buiten het café, waar de straffe paffers aan hun peuk staan te trekken waar met een praatje al gauw de verhalen los komen. Mijn laatste bezoek rondom de gasverwarmer was bij de reünie van het Pentagon waar, hoe kan het ook anders, seks het onderwerp van gesprek werd. Ik werd door een mederoker geïnformeerd wat er zoal op het internet te vinden was. Seks in je omgeving, seks in je achtertuin, single seks, kortom het web biedt tal van aanbiedingen om mijn libido, mocht ik daar überhaupt behoefte aan hebben, enigszins op peil te houden. 

joseph aldenzeeIk ga eens op onderzoek uit, al was het maar om daar eens een keer een column over te schrijven. Om te weten hoe het werkt dien ik mij eerst aan te melden en mijn profielstatus in te vullen. Status betekent of je een eigen huis hebt, wat voor soort opleiding ik heb genoten, wel of niet rook of drink en of mijn lichaam is versierd met tattoos en piercings.

Ik meld mij onder een pseudoniem gratis aan, want stel je voor dat ik mijn buurvrouw zou tegenkomen, vul het profiel in en laat mijn zoektocht aanvangen in mijn eigen postcodegebied. Tot mijn stomme verbazing nodigt binnen 5 minuten een juriste en een alleenstaande moeder met 2 kinderen mij uit, in de leeftijdscategorie van mijn 2 zonen. Het eerste wat in mij opkomt is dat mijn ego behoorlijk wordt gestreeld dat deze vrouwen voor zo’n ouwe knakker belangstelling hebben. Om een bericht te kunnen beantwoorden heb je credits nodig en bij mijn gratis inschrijving ontving ik er maar liefst 10. Maar om deze aantrekkelijke dames keurig te beantwoorden en mijn wensen kenbaar te maken - waarmee ik u niet mee lastig wil vallen - dien ik tenminste 20 credits te bezitten en word ik van harte uitgenodigd om via PayPal mijn creditsaldo op te voeren. Altijd wel in voor een gokje koop ik voor € 10,¬– maar liefst 50 credits en maak ik mijn wensen aan de dames bekend. Amper van deze belangstelling en schrik bekomen vraag ik waar zij wonen en het antwoord slurpte mijn nieuw verworven credits ogenblikkelijk op. Ik kon nog net vaststellen dat de juriste uit Roozendaal kwam en de alleenstaande moeder met 2 kinderen in Amsterdam woonde. Ik had nooit kunnen bevroeden dat het Venrayse postcodegebied zo groot zou zijn.

Dat boeit niet

Veel van mijn alleenstaande leeftijdsgenoten hunkeren naar wat intimiteit, missen het welterusten achter de sloggy slip en het goedmorgen bij de koffie. Er zijn er ook, die al zolang alleen zijn dat een relatie niet meer past. En sommigen zijn zo beschadigd dat zij elke vorm van een relatie afzweren, liever gaan fietsen of gaan vissen en al hun liefde stoppen in een hond of een kat. Nog niet zolang geleden vertelde een alleenstaande vrouw mij, dat zij door dieren nog nooit was teleurgesteld en door mensen des te meer.Ze had dan ook 2 honden en 6 katten. Er zijn ook alleenstaanden die na hun scheiding hun rugzakje niet kunnen ledigen, bij wie het jaren duurt voordat zij überhaupt een nieuwe relatie aan durven te gaan. En als dan na jaren blijkt dat er weer een klikje ontstaat is de angst om te falen groter dan het verlangen om een nieuw relatieavontuur aan te gaan. En zo blijven veel ouderen in eenzaamheid wegkwijnen omdat de in het verleden opgelopen schade hen jaren blijft achtervolgen. Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik niet van fietsen en vissen houdt en nooit door een hond of kat ben teleurgesteld. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Column
  • Lees 1273 keer
Meer in deze categorie: « Afstemmen Vastelaovend en zo! »
terug naar boven