Joseph H.J. Aldenzee - Sochi komt eraan

Je kan de radio of TV niet aanzetten of vanuit het Gooi wordt de zendtijd gevuld met homofobie. Het onderwerp wordt net zo vaak gepropageerd als de hamsterweken van Albert Heijn. Er is zelfs een website onder de naam “Holobi”, waarin de celeberties hun sexuele geaardheid uitdragen en er is geen hetero bekende Nederlander op te vinden. Het lijkt erop dat hetero’s een vergeten doelgroep voor de zendgemachtigden aan het worden zijn.

De Hilversumse media wordt dan ook gedomineerd door de “uit de kast” getreden bekende Nederlanders en wie het waagt om op wat voor grond dan ook, niet in die hype mee te willen gaan wordt genadeloos neergesabeld. De acceptatie is in Nederland net zo ingeburgerd als een broodje frikandel en niemand kijkt er nog van op, met de “Gay Parade“ in Amsterdam en de "Roze maandag”  in Tilburg voorop. Twee evenementen waar tienduizenden aan deelnemen, zijn het levende bewijs dat  “Ik ben een…” geen issue van betekenis meer is.
En dat is maar goed ook. De “alles moet kunnen” mentaliteit is doorgeschoten. De propaganda machine met de celeberties voorop draait op volle toeren. Met aan de vooravond van Sochi begint de homofobie weer.

Een Joeks kapelletje dat normaal in Thialf de uitzinnige menigte voorziet van een vrolijk notenfestival wordt door de homo celerbeties met Paul de Leeuw voorop, opgeroepen om uitsluitend homo gerelateerde noten de hal in te blazen. Misschien geeft het Ireen Wüst een boost, die als biseksuele baalt dat zij uit de kast gekomen is omdat de media meer aandacht schenkt aan haar sexuele geaardheid dan haar wervelende prestaties. Deze scheve schaats van de media is erger dan het missen van de wissel van Sven Kramer, 4 jaar geleden op dezelfde spelen.

De  terroristische moslims in de Kaukasus, de achtertuin van Sochi, die tijdens de Spelen dreigen met aanslagen, zullen smullen van dit bericht, Poetin waarschijnlijk links laten liggen en hun bommetjes richten op ons Joeks kapelletje. In Engeland wordt een kunstobject op de planken gezet waarin twee homo’s in een voorstelling zullen worden ontmaagd. De stelling van de voorstelling is, dat maagdelijkheid slechts een begrip is, gedomineerd door religie en deze twee homo acteurs de maagdelijkheid willen uitbannen. Er zijn maar liefst 150.000 aanvragen voor een kaartje!

Dat boeit niet.

Lopend langs de Venrayse velden zie ik in de wei twee koeien op elkaar beuken. Mijn medewandelaar merkt op: "Kijk een speelse koe”, blijft staan en slaat de voorstelling gade. Lentekriebels, daar hebben alle zoogdieren last van. Ik zie deze koeien een voorstelling geven in de Venrayse schouwburg en er geen kaartje meer te krijgen valt. Ik stel dan ook voor de “Speelse koeien“ in de Venrayse Schouwburg te laten acteren en de opbrengst van de kaartverkoop te storten in het AIDS fonds. Ben benieuwd of het dan ook storm loopt en er geen kaartje meer te krijgen valt. Dan wordt Hilversum wakker en Venray door de celeberties in een keer op de kaart gezet! Dat zou pas nieuws zijn!

Joseph H. J. Aldenzee

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Column
  • Lees 2702 keer
terug naar boven