Logo
Print deze pagina

11 jaar retourtje vastelaovend Venroj

We schrijven zaterdag 25 februari 2006. Het jaar dat Prins Huub d’n Twedde de scepter zwaait bij de Piëlhaas, samen met zijn adjudanten John Aben en Bart van Dijk. Maar ook de dag dat Rogier Top voor het eerst kennis maakte met de Roojse vastelaovend. En dat die kennismaking uitermate goed is bevallen blijkt wel uit het feit dat hij komend weekend voor de 11e keer de vastelaovend gaat meemaken in Rooj.

Rogier Top is een geboren Groninger die inmiddels in Hilversum woont. In 2006 werd hij door zijn vriend Ruben Versteegen, waarmee hij samen in Amsterdam studeerde, uitgenodigd om samen vastelaovend te vieren. Iets waar hij ieder jaar weer naar uit kijkt. ‘Het is ieder jaar weer een groot gezellig feest. Toen ik de eerste keer in de trein naar Venray zat, had ik mij niet kunnen bedenken dat ik 11 jaar later nog steeds met Ruben dit feest zou vieren. Maar zaterdag ben ik er gewoon weer hoor,’ lacht Rogier.

Op de vraag waar hij het eerste aan denkt bij de vastelaovend ien Venroj zegt hij heel resoluut ‘Aan het liedje; ‘t Laeve is moj, as Piëlhaas ien Rooj! Dat lied zit in mijn hoofd en zal er waarschijnlijk de rest van mijn leven blijven zitten.’

In die 11 jaar is er echter best wat verandert. ‘De eerste 3 à 4 jaar gingen wij op zaterdagochtend naar De Zoepkoel, maar tegenwoordig is dat niet meer nodig. Venray heeft de Roetsj en het Iensjekke, dan hoef je niet meer weg toch? Op zondag pakken wij de laatste jaren nog een katerpilsje om vervolgens naar Hilversum te rijden, maar omdat ik nu toch mijn jubileum vier heb ik maandag vrij genomen en pak ik de zondag nog lekker mee, zoals ook in de beginjaren. Maandag ben ik mooi vrij!’ Naarmate hij ouder wordt vindt Rogier het ook geen ramp om niet de hele vastelaovend erbij te kunnen zijn.

Wij vragen of Rogier ook de liefde in Venray heeft gevonden. ‘De ware liefde heb ik elders gevonden, maar ik ben wel verliefd op Venray geworden. Ik weet zeker dat ik zaterdag weer met kriebels en kippenvel op de Roetsj sta.’

Zou Rogier ook de komende 11 jaar weer naar Venray komen? ‘Zeker weten, er is namelijk niets zo mooi as Piëlhaas ien Rooj’.

Rogier, tot zaterdag! 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Carnaval
  • Lees 1716 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020