Logo
Print deze pagina

Veel vastelaovend per vierkante meter

De 17e editie van het VurVorstebal van de Zoepneus ligt alweer een paar dagen achter ons en aan de vermoeidheid te merken was het weer een geslaagd feestje. Nergens heb je na de 11e van de 11e in Venray meer vastelaovend per vierkante meter dan in ‘t Upke, de residentie van de Zoepneus. Het feestje ontstond ooit heel spontaan en is uitgegroeid tot een kleinschalig evenement waarbij alles en iedereen toch zeker niet te serieus genomen moeten worden.

Zo werd oud Prins William van dochtervereniging de Piëlhaas vorig jaar met beeld en geluid flink aangepakt vanwege zijn buitendorpse afkomst, maar stond hij een half uurtje later al dansend arm in arm met de Zoepneuzen een vastelaovesnummer mee te zingen. Relativering, verbroedering en saamhorigheid zijn woorden die goed passen bij de vastelaovend van de Zoepneus en zo ook bij het Vurvorstebal.

Nadat het nieuwe thema van de komende editie bekend wordt gemaakt, wordt er door de verschillende commissies hard gewerkt om het programma in elkaar te zetten. Zo worden er elk jaar wel een aantal filmpjes gemaakt die door verschillende leden zijn opgenomen, worden er onderscheidingen uitgereikt, wordt er gepraat vanaf de rood geel groene spreek stoel - maar niet voordat de spreker daar toestemming voor vraagt aan de aanwezige Zoepneuzen – en wordt je vooral ondergedompeld in een van de mooiste feestjes van het jaar. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Carnaval
  • Lees 1766 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020