Ik geef de pen aan...

...Rudi Verhagen

Allereerst vind ik het geweldig dat André Toonen aan mij de pen heeft doorgegeven en daarvoor ook mijn dank. Hieruit concludeer ik dat hij ook net zoals zo velen, omarmt wat mij zo boeit aan Venray. En wat mij altijd geboeid heeft in Venray is dat we in Venray heel veel mensen met een beperking hebben en dat het heel belangrijk is om die mensen te stimuleren om te gaan bewegen. Zodat ze geaccepteerd worden in de maatschappij, want daar ben ik een voorstander van.

En als we dan gaan kijken op het gebied van sport we dat kunnen herleiden naar de topsporter als wel naar de valide sporter. Wat mij hieraan boeit is dat Venray er open voor staat om dit te ontwikkelen. Venray heeft jarenlang ervaring in de zorg, denk maar Vincent van Gogh. En het is natuurlijk heel mooi dat zij nu meewerken aan deze uitbreiding. Met deze gedachte hebben wij een stichting opgezet ‘Joutou’ (uniek in Japans) om dit te gaan realiseren in Venray.

Het project houdt in dat mensen met een beperking hier samen dagbesteding kunnen doen. De verstandelijk beperkte topsporters zorgen er onder deskundige begeleiding voor dat het centrum draaiende wordt gehouden. Bijvoorbeeld schoonmaken, onderhoud, horeca en het onderhouden/verzorgen van het dierenpark op ’t sint Anna Park. Hierdoor geven we weer iets terug aan de Venrayse bevolking want die kunnen dan de dieren weer komen bezoeken.

Ik vind dit gewoon zo mooi omdat de Venrayse inwoners dit project omarmen. En nu zien we ook dat de Venrayse politiek het project ondersteunt, want het project is meegenomen in de begroting. Dit geldt ook voor de Venrayse ondernemers die ons graag willen ondersteunen en al hebben aangegeven om ons op allerlei manieren te helpen. Hieruit haal je dan ook uit dat dit project heel erg boeiend is voor de hele gemeenschap. Het verbindt iedereen met elkaar.

Vanuit de Judobond hebben we nu ook herkenning gekregen om een pilot van 3 jaar te starten met een regionaal g-judo trainingscentrum. Hiermee zetten we Venray ook op de kaart, want Curaçao en Rusland hebben al interesse getoond in het project.

De aankomende 3 jaar ga ik samen met mijn team mezelf voor 100% inzetten om deze pilot, het project ‘Joutou’ te laten slagen. Zodat we de judobond kunnen bewijzen dat we over 3 jaar een officiële status krijgen die we dan ook verdienen.

Bovenstaande is wat mij zo boeit aan Venray. Om de volgende bewoner de kans te geven om aan te geven wat hem zo boeit aan onze gemeente, geef ik de pen door aan Patrick van der Broeck.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Boeiend
  • Lees 2638 keer
terug naar boven