Ik geef de pen aan....André Toonen

Op het moment dat je besluit voorzitter te willen zijn van het Toeristisch en Recreatief Platform Venray en van Stichting Venray Bloeit, moet dat te maken hebben met het feit dat Venray je boeit. En dat doet het mij. Venray heeft namelijk heel veel te bieden wat inwoners en bezoekers kan boeien. We hebben een schitterende en veelzijdige natuur binnen onze gemeentegrenzen: de Peel, landgoed Geijsteren, mooie bossen, Maas en beken en landschappen met soms unieke fauna en flora om maar wat te noemen.

Een rijke historie op verschillende vlakken denk daarbij aan onder andere diezelfde natuur met de hele ontginningsgeschiedenis, het RK erfgoed en de zorg – en dan met name de psychiatrie - oorlog en vrede met gebeurtenissen in en rond de Tweede Wereldoorlog. En wat te denken van het gezellige en sfeervolle centrum voor winkelen met daarbij een gevarieerd en goed horeca aanbod. Welke gemeente in Zuidoost-Nederland kan zeggen dat ze een schouwburg heeft én een bioscoop én een race circuit én straks een splinternieuw museum én de qua oppervlakte grootste Duitse militaire begraafplaats van Europa. Dat boeit!

Terug naar de natuur
Wat mij ook boeit is de samenwerking waar de vorige schrijver Theo Zeegers van deze rubriek al over schreef. In dit geval de samenwerking tussen het Toeristisch Platform en de dorpsraden. Door deze samenwerking heeft Venray een schitterend wandelknooppunten netwerk. Elk dorp heeft zo zijn eigen wandelroutes die ook door dorpsbewoners worden onderhouden en jaarlijks gecontroleerd. Al die wandelroutes hebben we aan elkaar verknoopt zodat er een heel netwerk is ontstaan. Elk jaar worden in goed onderling overleg verbeteringen aangebracht. Deze wandelingen voeren u langs de mooiste plekjes van de gemeente Venray, waarbij u kennismaakt met de diversiteit van onze mooie natuur. Heeft u de routes al gelopen? Nee? Het zal u gaan boeien! Bij het VVV kantoor is de wandelkaart Venray te koop met daarop het hele wandelnetwerk.

Maar er is ook iets wat ik mis. En dat is trots. Als er zoveel moois en boeiends is in Venray waarom zijn we dan niet trots? Vaak hoor ik alleen maar over wat er niet is, wat er niet goed is, wat er niet goed gaat. Ik noem dat zelf weleens de drie Z’en: zeiken, zeuren en zaniken. Daarom maak ik meteen van deze gelegenheid gebruik om iedere inwoner van Venray wonend in wijk of dorp, oproepen voortaan trots te zijn op ons Venray. Kijk naar wat er wel is en wat er wel goed gaat. Trots zijn, dat mag! Straal het uit en vertel het de wereld: Venray Boeit en Bloeit!

Om dit verder uit te dragen geef ik de pen aan Rudi Verhagen

  • Beoordeel dit item
    (1 Stem)
  • Gepubliceerd in Boeiend
  • Lees 2146 keer
terug naar boven