De ontwikkeling van zangtalent Louise Looman

Louise Looman is 17 jaar oud en zit op het Raayland College in havo 4. Vorig jaar is zij geslaagd op vmbo-t. Naar de havo gaan was voor haar een doel omdat zij heel graag naar het Conservatorium wil. Zij wil namelijk van haar hobby heel graag haar beroep maken. Lees hieronder haar boeiende verhaal.

‘Ik ben op 8-jarige leeftijd begonnen met zingen. De kant van mijn vader is erg muzikaal. Mijn oma die zingt veel en opa speelt piano en accordeon. Doordat wij vroeger vaker naar mijn opa en oma gingen ben ik ook gaan zingen. Het koor Spirit was mijn eerste ervaring met zingen voor publiek. Wij traden vaker op in de kerk en deden ook mee aan Venray Muzikaal Totaal. Er ging geen dag voorbij dat ik niet zong. Kinderen voor kinderen was mijn eerste ervaring dat ik zelf zong op een podium.

Ik was zelf heel erg gedreven toen al om beter te worden. Waardoor we aan de dirigente van het koor vroegen waar we het beste privé zangles konden nemen. We zijn toen terecht gekomen bij Dorris van de Meerendonk. Zij is een klassiek geschoolde zangeres waar ik heel veel dingen geleerd heb. Ik merk tegenwoordig nog steeds dat de technieken die ik toen geleerd heb, mij heel veel steun bieden bij alle soorten liedjes. Nu zing ik bij Jacqueline Fijnaut omdat ik pop wilde zingen.

Nadat ik gestopt was bij Dorris, was ik opzoek naar een uitdaging. Zodoende ben ik bij het Kunstencentrum in Venray terechtgekomen. Zij hadden daar Pop en Rockschool. Dat sprak mij heel erg aan. Een week nadat ik was komen kijken, begon ik. Nu zit ik al 2,5 jaar bij Pop en Rockschool. Ik heb in die 2,5 jaar in 2 verschillende bandjes gezeten. Ik zit nu in de band The Mask. Met deze band heb ik dit jaar mee gedaan aan Kunstbende. We hebben zelf een liedje moeten schrijven en voor moeten dragen in Den Bosch. Dit was een hele mooie ervaring, helaas hebben we hier geen prijs mee gewonnen. Maar wat voor mij telt is dat ik zoveel mogelijk ervaring op kan doen met elk soort optreden wat ik aan kan pakken.

Ik treed niet alleen op met de band ook vaker alleen. Dit jaar heb ik meegedaan met Tienermök, Lazy Sunday, De Traayout, en ik ben bij Omroep Venray geweest. Buiten grote evenementen zing ik ook op bruiloften, begrafenissen, communies en vormsels of andere feesten. Zelf heb ik geen voorkeur of ik nou met de band zing of alleen. Het bevat alle twee andere en leuke stijlen. Het belangrijkste van het zingen vind ik dat ik mensen blij kan maken met wat ik het liefste doe.’

Wil je Louise eens horen zingen? Bezoek dan eens haar facebookpagina
Wil je meer informatie of haar een keer boeken neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Beoordeel dit item
    (2 stemmen)
  • Gepubliceerd in Boeiend
  • Lees 2305 keer
terug naar boven