Eerste Dialoogcafé gaat over herdenking

Op 4 mei a.s. staat het thema ‘herdenking’ centraal tijdens het eerste Dialoogcafé van Venray in Dialoog. Gespreksleidster Mia Tielen licht het thema toe en vertelt over haar ervaringen met de dialoog.

Waarom koos jij het thema herdenking?
Het is 4 mei. Het thema koos ik uit respect. Herdenking kan gaan over het herdenken van oorlogsslachtoffers van de WOII, andere oorlogssituaties of vredesoperaties. Het kan ook herdenking in het algemeen zijn. Bijna iedereen heeft wel iemand verloren en wil hem of haar op zijn tijd en eigen manier herdenken. Hoe doe je dat dan? Hoe ga je hiermee om? Wie of wat heb je hiervoor nodig? Hoe deel jij jouw ervaringen?

Waarom ben jij gespreksleidster geworden van Venray in Dialoog?
De methode dialoog spreekt mij erg aan. Het delen van ervaringen en wat je hiermee kan doen. Het open staan naar elkaar zonder oordeel. Als levenscoach heb ik geleerd om goed te luisteren naar anderen en vooral zonder oordeel. Het geeft mooie gespreksstoffen, verdieping en mogelijkheden om aan de slag te gaan. Je gaat met andere ogen kijken naar elkaar, vriendelijker, respectvol en vooral zonder oordeel.

Waarom vind jij ‘Venray in Dialoog’ belangrijk?
Ik vind het belangrijk dat wij ons meer open stellen naar elkaar toe. Hier bedoel ik mee dat we oprecht luisteren naar elkaar. Niet meteen in de aanval gaan of een discussie aangaan, maar zonder oordeel luisteren naar de ander. Echt luisteren! Wat heeft de ander te vertellen! Dat we in openheid onze ervaringen en dromen kunnen delen en kijken wat we ermee kunnen doen. Dat we hierdoor verbinding krijgen met elkaar. Verbinding met de mensen uit Venray en de kerkdorpen.

Heb jij een mooie ervaring die je wilt delen?
Als gespreksleidster verbaast het mij iedere keer weer wat voor mooie gesprekken er op tafel komen. Dat iedereen durft te delen ook al ben je vreemden van elkaar. De dialoogmethode nodigt uit!

Wie zou jij graag aan de dialoogtafel willen ontmoeten?
Ik zou het mooi vinden als ik jonge, middeljonge en oudere mensen, die op welke manier dan ook betrokken zijn bij een (oorlogs-) slachtoffer. Wat zijn zijn/haar ervaringen? Wat voor een impact had het op het gezin en in zijn/haar verdere ontwikkeling?

Ook zou ik graag Henny Meijer of een andere afgevaardigde van de bond wapenbroeders afd. Venray-Gennep aan tafel welkom heten of mensen van Scouting Venray. Zij hebben regelmatig kransen gelegd op het Engels kerkhof. Hoe ervaren zij dit? Wat is hun betrokkenheid?

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Boeiend
  • Lees 1424 keer
terug naar boven