Samen maken we Venray!

Op zaterdag 28 januari 2017 zal in Venray de eerste BurgerTop gaan plaats- vinden. Maar wat is nu een BurgerTop? Wat gaat er dan op die dag gebeuren? De komende maanden wordt u in Venray Boeit geïnformeerd over dit initiatief, hoe de dag gaat verlopen en minstens zo belangrijk hoe de aanloop naar die dag zal zijn.

Samen maken we Venray en dat is precies waar deze dag voor staat. Meedenken, mee ontwikkelen en ook daadwerkelijk realiseren van het Venray van de toekomst.

 

Aanjagers
BurgerTop Venray is een initiatief van Christel Hafmans, Tom Vaessen en Wendy Linders. Zij zijn de aanjagers van deze dag. Zij hadden al eens vaker tegen elkaar gezegd van: “Wat zou het toch mooi zijn als we in Venray echt de burger aan het woord konden laten.” Toen dit vorig jaar zomer weer voorbij kwam, besloten zij te gaan kijken om dit zelf te gaan realiseren en zo ontstond het idee om de BurgerTop Venray te gaan organiseren. Ieder met een eigen insteek om van deze dag een succes te maken.

Christel
Als we samen werken, kunnen we alles bereiken. Als je iets wilt, spant de hele wereld samen om je daarbij te helpen. Het mooie aan de BurgerTop Venray is voor mij dat er na deze dag ook initiatiefgroepen ontstaan om het te ‘doen’.

Tom
Wat willen wij met onze gemeente om het woon-, leef- en werkgenot nog aangenamer te maken? Daar hebben wij samen als inwoners van Venray vast ideeën over. De BurgerTop is voor mij het bedenken van deze ideeën en het concreet maken hiervan.

Wendy
Na diverse malen met wethouders en burgemeester in gesprek te zijn gegaan over kansen die ik zag, dacht ik; “Waarom kom ik niet zelf in actie?” Ik kijk uit naar de BurgerTop Venray en alles wat daar uit voort gaat komen. De kracht en de energie die de burgers van Venray in actie doen komen, daar ben ik erg benieuwd naar.

De dag zelf
Op 28 januari 2017 gaan maximaal 1.000 burgers samen werken aan de toekomst van hun gemeente Venray. De burgers creëren initiatieven en voeren de dialoog om deze in beweging te brengen. Deze dag en de vervolgstappen worden georganiseerd en begeleid door mensen die van hun leefomgeving graag een nog fijnere plek maken. De BurgerTop draagt bij aan het besef dat ieder individu mee kan bouwen aan een rijkere, mooiere, betere en fijnere gemeente. De gemeente Venray van morgen!

Naast de aanjagers zijn er nog veel meer mensen nodig om van deze dag een succes te maken. Wil jij hier nu al meer over weten? Stuur dan een mail met je vraag en contactgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Komende maand kunt u hier meer lezen over de diverse rollen die nodig zijn om deze dag te organiseren.  

  • Beoordeel dit item
    (2 stemmen)
  • Gepubliceerd in Boeiend
  • Lees 1402 keer
terug naar boven