waar zouden we zijn......

Waar zouden we zijn zonder elektriciteit, stromend water uit de kraan en een heerlijk warm huis als we thuiskomen. Waar zouden we zijn zonder onze luxe woningen, auto’s, mobiele telefoons en laptops? Soms stellen we ons deze vraag, op momenten dat er storingen zijn in apparaten die dagelijks worden gebruikt of nog erger, als er iets kapot gaat.

Technologie is een breed begrip met verschillende betekenissen. Zo vallen onder technologie veel meer uitvindingen die door de mens gedaan zijn, dus materiële zaken die niet tot de natuur behoren. Natuurwetenschappelijke kennis, technische wetenschappen, bouwwerken, aangeleerde vaardigheden in werk, sport, spel en huishouden. De oorsprong van technologie gaat terug naar de tijd van de uitvinding van gereedschap. Vroeger ging de ontwikkeling van techniek nog langzaam, tegenwoordig is het niet meer bij te houden zo snel als de ontwikkelingen gaan.

Daarnaast is er innovatie. De letterlijke vertaling voor innovatie is vernieuwing. Maar innovatie is meer dan alleen een technologische verbetering. Het heeft betrekking op de ontwikkeling en het succesvol uitvoeren van nieuwe ideeën, goederen, diensten en processen. Innovatie kan ook in bijvoorbeeld management of marketing plaatsvinden. De gevolgen van het op een nieuwe wijze toepassen van een bestaand product kunnen even groot zijn als de gevolgen van de introductie van het product zelf. Zo is de komst van het internet een technische innovatie, die zonder de ontwikkeling van e-business-strategieën waarschijnlijk minder succesvol zou zijn geweest.

Ook op organisatorisch gebied kan worden geïnnoveerd door vernieuwingen die worden doorgevoerd binnen bedrijven (zowel non-profit als op winst gericht). Wat te denken van een nieuwe marketingstrategie, het verschaffen van thuiswerkplekken of een andere organisatiestructuur. Allemaal met een vooruitstrevende, vernieuwende gedachte.

Ook in Venray en omgeving staat de tijd niet stil. Bedrijven, scholen etc. ondernemen, innoveren, groeien en zien kansen. In deze special nemen we je mee naar de wereld van Innovatie & Technologie en laten we zien waar zij mee bezig zijn om dit thema nog meer onder de aandacht te brengen.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Boeiend
  • Lees 1269 keer
terug naar boven