Wereldkampioenen wonen ook in Venray!

Ook in Venray wonen wereldkampioenen. En wel wereldkampioenen voor zang- en siervogels. Theo Versleijen behaalde goud met een grote barmsijs in de kleur agaat en Andre Raafs behaalde ook goud met een sijs man in de kleur ivoor. Zij behaalden de titel bij de wereldkampioenschappen voor zang- en siervogels in Porto in Portugal.

De titel is voor beide leden van Vogelverenging Venray een geweldig resultaat. Naast het wereldkampioenschap behaalde André ook vier keer brons met achtereenvolgens een grote wildkleur barmsijs, een grote bruine barmsijs, met een grote Isabel barmsijs en opnieuw met een ivoor sijs man. Beide heren zijn al vaker wereldkampioen geweest. Theo vorig jaar nog toen het wereldkampioenschap in Nederland plaatsvond, en nu voor de derde keer. Voor André is het de tweede keer.

Het wereldkampioenschap wordt jaarlijks gehouden. Op het kampioenschap strijden er dan ruim 24.000 vogels uit zo’n 19 landen om de felbegeerde wereldtitel. Het is het grootste vogelevenement ter wereld. Nederland werd zesde van de wereld.

Theo en André worden gehuldigd tijdens een receptie op zondag 14 februari vanaf 10.30 uur in café Back in Time, Mgr. Hanssenstraat 29 in Oostrum. U bent allemaal van harte welkom.

Op de foto: links Andre Raafs met de sijs man ivoor en rechts Theo Versleijen met de grote barmsijs agaat 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Boeiend
  • Lees 1352 keer
terug naar boven