Dialoogcafé Venray

3 augustus 2016, 19.30 – 22.00 uur
Spreekruimte boven Proeflokaal Goesting Venray
Gespreksleider: Yvette van Rijswick
Thema: De vele gezichten van het St. Annaterrein
Koffie en thee wordt aangeboden door Goesting
Aanmelden mag, maar hoeft niet: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer info: www.venrayindialoog.nl

Lees meer...

Ik geef de pen aan...

...Rudi Verhagen

Allereerst vind ik het geweldig dat André Toonen aan mij de pen heeft doorgegeven en daarvoor ook mijn dank. Hieruit concludeer ik dat hij ook net zoals zo velen, omarmt wat mij zo boeit aan Venray. En wat mij altijd geboeid heeft in Venray is dat we in Venray heel veel mensen met een beperking hebben en dat het heel belangrijk is om die mensen te stimuleren om te gaan bewegen. Zodat ze geaccepteerd worden in de maatschappij, want daar ben ik een voorstander van.

Lees meer...

Dialoogcafé 6 juli in teken van stilte!

We leven in een tijd waarin er weinig momenten van stilte zijn. Toch ervaart Margo Bolenius dat stilte voor haar van levensbelang is. Soms irriteert zij zich aan altijd en overal prikkels, dat stilte met van alles wordt gevuld. Margo is heel benieuwd hoe anderen dit ervaren. Zij is 6 juli gespreksleider tijdens het dialoogcafé.

Lees meer...

Samen maken we gemeente Venray!

Enkele weken geleden kon je hier voor het eerst lezen over de BurgerTop die op zaterdag 28 januari 2017 in Venray plaatsvindt. In de tussentijd hebben wij niet stilgezeten. Daarom praten wij je graag bij over de ontwikkelingen en stappen die we hebben gezet.

Lees meer...

Ik geef de pen aan....André Toonen

Op het moment dat je besluit voorzitter te willen zijn van het Toeristisch en Recreatief Platform Venray en van Stichting Venray Bloeit, moet dat te maken hebben met het feit dat Venray je boeit. En dat doet het mij. Venray heeft namelijk heel veel te bieden wat inwoners en bezoekers kan boeien. We hebben een schitterende en veelzijdige natuur binnen onze gemeentegrenzen: de Peel, landgoed Geijsteren, mooie bossen, Maas en beken en landschappen met soms unieke fauna en flora om maar wat te noemen.

Lees meer...

De ontwikkeling van zangtalent Louise Looman

Louise Looman is 17 jaar oud en zit op het Raayland College in havo 4. Vorig jaar is zij geslaagd op vmbo-t. Naar de havo gaan was voor haar een doel omdat zij heel graag naar het Conservatorium wil. Zij wil namelijk van haar hobby heel graag haar beroep maken. Lees hieronder haar boeiende verhaal.

Lees meer...

Koninklijke Onderscheiding voor Piet Verbeeten

Tijdens het Food & Mood festival op 8 juni ontving Piet Verbeeten uit Vierlingsbeek de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Deze werd hem door burgemeester Van Soest uitgereikt bij de feestelijke afsluiting van het jubileumjaar ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Ondernemersvereniging Regio Vierlingsbeek (OVRV).

Naast het voorzitterschap van OVRV sinds 1993 is hij ook al geruime tijd bestuurslid van de Stichting Toerisme en Recreatie Overloon-Vierlingsbeek, KoGeBo, Regionaal Bureau Toerisme Land van Cuijk en heeft hij zitting in diverse organisaties. Met name zijn enorme netwerk is ontzettend waardevol voor de vele organisaties en verenigingen waar de heer Verbeeten lid van is. Hij weet wat er speelt en is in staat om partijen bij elkaar te brengen. Hij laat zien dat een gezamenlijke aanpak tot bijzondere acties kan leiden en saamhorigheid teweeg brengt voor de dorpsgemeenschappen.

De heer Verbeeten is zeer betrokken bij het wel en wee van zijn medemens. 

If geef de pen aan...

Venray boeit, omdat samenwerking resultaat oplevert

Venray boeit mij, omdat inwoners van Venray in staat zijn om in samenwerking hun woon-, leef- en werkomgeving zelf vorm te geven. Onze gemeente bestaat uit 14 kernen die zeer verschillend van omvang en samenstelling zijn. Naast de grootste kern, Venray, met haar (pakweg) 28.000 inwoners, verdeeld over de diverse wijken, zijn er de 13 dorpen die in grootte variëren van zo’n 200 tot 2200 inwoners. Elk met hun eigen aard, samenstelling en verenigingen. Samen goed voor bijna 14.000 dorpelingen, een derde van alle inwoners van de gemeente Venray.

Lees meer...

Cijfers en feitjes boeien

In 1 glas champagne zitten 10.000.000 bubbels

2% loopt het liefst naakt door het huis

De zomertijd bespaart Nederland € 40.000.000 aan energie

Echtgenoten die samen winkelen, krijgen gemiddeld na 72 minuten ruzie

Je kan niet door je neus ademen terwijl je je tong uitsteekt

Wij gebruiken 300 spieren om alleen maar in balans te blijven als we staan

Het ademen door je neus terwijl je je tong uitsteekt is gelukt! Maar nu ben je net een hond!

Vrouwen knipperen 2x zoveel met de ogen

Heb jij nog een boeiend feitje, stuur deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We zullen deze zeker plaatsen in één van de volgende edities! 

Abonneren op deze RSS feed